mardi 23 décembre 2014

Grumeni brašna u smjesi za kolače

Imam jedan malo čudan problem, i cijenio bih svaku pomoć s njime.

Naime, primjetio sam par puta na internetu recepte za kolače čiji recept za tijesto ide otprilike ovako: jaja, šećer, ulje, mlijeko, brašno s praškom za pecivo -> izmiksati jaja i šećer, te dodavati redom navedene sastojeke.

E sada, ja pravim dva jednostavna kolača čiji su recepti za tijesto gotovo identični tome receptu, s tom razlikom da se žumanjci i bjelanjci razdavajaju, te se samo žumanjci miješanju s šećerom, dok se od bjelanaca pravi ona pjena, koja se dodava zadnja.

Moj problem je to što kada ja slijedim moj redoslijed rađenja stvari, šećer se nikad ne izmiksa u potpunosti sa žumanjcima, zbog čega (moja pretpostavka) mi se tijesto za kolač slabo digne; s druge strane, ako slijedim redoslijed koji sam našao u tim receptima, šećer se u potpunosti izmiksa sa žumanjcima, no krajnja smjesa bude puna malenih grumena brašna koji nastanu kada se na kraju stavi brašno (brašno je prosijano), te koji ostanu u finalnom produktu.

Po mojim eksperminentima, u oba redoslijeda rađenja stvari ti grumeni nastanu čim se stavi brašno, međutim pjena od bjelanaca, koju stavljam zadnju po mojem redoslijedu, na neki način razbije te grumene, te oni jedonostavno nestanu.

Je li se tko ovdje susreo s bilo kojim od ova dva problem prije, i uspiješno ih riješio?





Grumeni brašna u smjesi za kolače

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire